sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mitä jos kaikki autokauppiaat olisivat suvaitsevaisia?
Mies saapuu autokauppaan ehkä hieman ärtyneen oloisena:


- Päivää! Ostin teiltä Volkswagen Golfin noin puoli vuotta sitten. Äsken ajellessani moottoritiellä leikkasi moottori kiinni. Kuulosti siltä, että jakoketju paukahti poikki. Hinautin auton tuohon pihaan, mitäs nyt tehdään?


Ystävällisesti hymyillyt myyjä punertuu raivosta ja saa
vaivoin murahdeltua hakevansa johtajan paikalle. Pomo saapuu paikalle noin puolen tunnin kuluttua ja kysyy tylysti, että mikäs on herralla ongelma?

-Melkein uudesta Golfista pamahti jakoketju poikki. Eikös se ole teidän velvollisuutenne korjata vika?


-Tiesittekö, että myös Toyotissa on jakoketjuvikoja? On törkeää tulla valittamaan volkkarin jakoketjusta, vaikka jokainen tietää, että Toyotassa on ollut samaa vikaa, vastaa päällikkö.


-Mitä sinä nyt sössötät, ei tässä nyt puhuta Toyotasta vaan minun autostani. Mitä ne Toyotat nyt tähän kuuluvat? asiakas suutahtaa.


- Sitä paitsi, jakoketjuvikaa on ollut tilastojen mukaan  keskimäärin 19 kertaa enemmän volkkarin TSI-moottoreissa kuin muiden merkkien moottoreissa yhteensä, jatkaa tuohtunut autonomistaja.


-Jaahans, sitä onkin näköjään luettu nettilehteä, olettekin nähtävästi autojenvihaaja!


-Että mikä? Mitä ihmettä sinä höpiset? Ihan kuulkaas Tekniikan Maailmasta luin!


-Meillä on jo pitkään ollut nollatoleranssi autojenvihaajia kohtaan. Voitteko poistua vai soitanko poliisin? Aiomme myös ottaa yhteyttä työnantajaanne ja kertoa, että vihaatte autoja! Olette tyhmä peräkammarin poika ettekä osaa edes lukea ettekä kirjoittaa!


- Mutta…


Tässä vaiheessa kaksi vihaista myyjää tulee heittämään miehen ulos nimitellen häntä samalla autonvihaajaksi.  Kun miestä revitään vaatteista kohti ovea, huutaa johtaja vielä perään raivosta paksulla äänellä:


-Tiesitkö autonvihaaja, että Gallen-Kallela piirsi jo viime vuosisadan alussa auton, jossa ei ollut tuulilasia eikä turvavöitä! Rattikin oli väärällä puolella! Että kyllä Suomessakin on tehty paskoja autoja jo paljon ennen kuin ensimmäistäkään volkkaria oli Suomeen tuotu! On naurettavaa tekopyhyyttä arvostella muita autoja, kun Suomessa on jo pitkät perinteet huonojen autojen valmistuksesta!!
Kaikesta kokemastaan täysin pöllämystyneenä mies raahustaa bussipysäkille. Linja-autoa odotellessaan hänet yht’äkkiä ympäröi joukko kovasti äskeisten automyyjien oloisia miehiä pellenaamarit päässä. Joukkio alkaa tanssia piirileikkiä miehen ympärillä, ja rallattaa kovaan ääneen:

-Autojenvihaaja, autojenvihaaja, ei osaa lukea, ei kirjoittaa!


Vuorotellen jokainen heistä sylkee miestä naamaan ja osa potkii persuksille. Kauhistunut, täysin tolkkunsa menettänyt autoilija sortuu lopulta väkivaltaan ja tönäisee yhtä miehistä päästäkseen pakoon pilkkaringin keskeltä. Tässä vaiheessa autoliikkeestä juoksee paikalle lisää väkeä mustiin huppareihin ja naamareihin sonnustautuneena. 

Huppariporukka ja pellet potkivat asiakkaan henkihieveriin ja lopulta porukan rotevin kaveri kaivertaa puukolla nyt jo tajuntansa menettäneen miehen otsaan kirjaimet AV (autojenvihaaja). Kun hälytysajoneuvojen äänet alkavat kiiriä kaukana, poistuvat automyyjät kiireesti paikalta.


Epilogi:

Seuraavana päivänä Iltapäivälehtien etusivuilla (ja muiden lehtien verkkosivuilla) oli pääuutisena: ääriautojenvihaaja mellakoi ja pahoinpiteli automyyjiä Tampereella. Jo samana iltana kaikkien puolueiden puheenjohtajat sanoutuivat ehdottomasti irti autojenvihaajien väkivallasta ja ajankohtaisohjelmassa Vihreiden, Vasemmiston ja Anarkistien edustajat vaativat tiukempia toimenpiteitä autojenvihaajien saamiseksi kuriin.


-Tilanne on jo muuttunut sietämättömäksi. On vain ajan kysymys, milloin joku menettää henkensä, toteavat autojenrakastajat yhteen ääneen.


Mies katselee lähetystä sairaalasta epäuskoisena ja ajattelee: minä kun vain halusin kertoa, että autossa on vika. Haluaisin ajaa turvallisella autolla ja olen sitä mieltä, että ongelmalle pitäisi tehdä jotain.

4 kommenttia: